توانمندی - جوملا

توانمندی 27 اسفند 1400 11:47

جوملا

شاید بیشترین و مهمترین سوالی که برای هر کسی که میخواهد طراحی وب را فرا بگیرد پیش می آید این است که جوملا چیست و مزیت آن نسبت به برنامه نویسی چیست ؟


جوملا چیست؟


شاید بیشترین و مهمترین سوالی که برای هر کسی که میخواهد طراحی وب را فرا بگیرد پیش می آید این است که جوملا چیست و مزیت آن نسبت به برنامه نویسی چیست ؟


جوملا (Joomla) یک سیستم مدیریت محتوای تحت وب است که ساخت و مدیریت وب سایت های تحت وب با کاربری های خاص را بسیار آسان می کند. جوملا یک Open Source است که به راحتی در اختیار همگان قرار گرفته است . محبوبیت سیستم مدیریت محتوای جوملا (Joomla) به دلیل عذم نیاز به دانش برنامه نویسی است . اما برای توسعه دهندگان نرم افزارهای تحت وب نیز این بستر را فراهم کرده است که بتوانند هزاران افزونه و امکانات جانبی برای کاربران طراحی نمایند .


نسخه های جوملا


معنای لغوی جوملا به معنی “همه با هم ” است . گروهی از برنامه نویسان مامبو پس از جدا شدن از این گروه ، توسعه و تدوین جوملا را آغاز کردند و اولین نسخه آن که ۱ می باشد، در سال ۲۰۰۵ انتشار یافت. نسخه های بعدی این نرم افزار جوملا ۱.۵، ۱.۶ ،۱.۷ و ۲.۵ میباشد.


آشنایی با نحوه کارکرد جوملا


جوملا با زبان برنامه نویسی PHP طراحی شده است و از پایگاه داده MySQL استفاده می کند و بر مبنای زبان های برنامه نویسی شی گرا و پلت فرم های طراحی وبسایت به وجود آمده است . جوملا قابلیت هایی مانند امکان بازگذاری موقت در حافظه (Catching) ، ایجاد فهرست خود کار، ارسال خبر از طریق قالب ، تالار گفتگو ، نظرسنجی ، تقویم ، جستجو و پشتیبانی از زبان های مختلف را دارا می باشد. علاوه بر امکانات پایه ، قالب های جوملا به کمک افزونه ها که شامل ماژول ، کامپوننت ، پلاگین و زبان هستند ، این قابلیت را دارند که امکانات بیشتری را به خود اضافه نمایند .


سیستم مدیریت محتوای جوملا توسط هزاران تیم محلی و جهانی پشتیبانی می شوند اما پشتیبان رسمی آن شرکت غیردولتی Open Source Matters است .


تا کنون ۵ نسخه از جوملا با ورژن های ۱، ۱٫۵، ۱٫۶، ۱٫۷، ۲٫۵ و جدیداً ۳٫۴منتشر شده است که همگی آنها دارای بروزرسانی هایی برای رفع مشکلات آن بوده اند . امروزه استفاده از جوملا برای طراحی سایت بسیار رواج یافته است و بسیاری از طراحان ، برای آسان سازی روند طراحی وب سایت از قالب آماده جوملا استفاده می کنند. باید به این نکته توجه داشته باشیم که بدون دانستن دانش برنامه نویسی می توانیم سایت طراحی کنیم و این یکی از مزیت های بسیار بزرگ طراحی سایت جوملا است.


آموزش جوملا به دلیل یکپارچگی سیستم آن ، قابل فراگیری برای تمام سنین و تمامی علاقمندان به طراطی وب سایت با هر پیشینه کاری و علمی است . آموزش طراحی سایت جوملا نسبت به فراگیری برنامه نویسی بسیار سریعتر است و فرد در کمترین زمان ممکن می تواند وارد بازار کار شود.


اما سوالی که در اینجا پیش می آید این است که : آیا این کار اصولی است ؟؟؟


پاسخ این است که اگر میخواهید با صرف هزینه ای کمتر و بدون نیاز به دانش برنامه نویسی یک وب سایت داشته باشید این کار را انجام دهید و سایت خود را با جوملا طراحی نمایید. امادر صورتی که هزینه های بالای طراحی وب سایت برای شما مهم نیست می توانید وب سایت دلخواه خود را با برنامه نویسی طراحی نمایید یا با فراگیری طراحی وب سایت، پس از زمان حداقل یک تا دو سال ، به طراحی سایت با زبان های برنامه نویسی بپردازید. هر چند که زمان تخمین زده شده برای یادگیری ، با صرف نظر از زمان کسب تجربه و آموزه های طراحی وب سایت می باشد .


نمونه هایی از سایت هایی که به آسانی می توان با جوملا پیاده سازی کرد عبارتند از :



  • وب سایت خبری جوملا

  •  وب سایت فروشگاهی جوملا

  • وب سایت شخصی جوملا

  • وب سایت هنری جوملا

  • وب سایت های تجاری و تجارت الکترونیک جوملا

  • پرتال جولا


جوملا دارای امکاناتی است که برخی از آنها با نصب جوملا بر روی آن موجود است و برخی دیگر ، افزونه هایی هستند که به جوملا اضافه می شوند . برخی از امکانات پیش فرض جوملا عبارتند از :



  • دسته بندی و مدیریت مطالب در جوملا

  • نمایش مطالب به گونه های مختلف در جوملا

  • جستجو در محتوای مطالب جوملا

  • مدیریت منو در جوملا

  • مدیریت کاربران جوملا

  • مدیریت مدیا  و رسانه های جوملا

  • پشتیبانی از زبان های مختلف در جوملا

  • بهینه سازی وب سایت جوملا برای موتورهای جستجوگر

  • گروه بندی کاربران جوملا و دسته بندی آنها

  • امکان نظر دهی به مطالب وب سایت


علاوه بر این امکانات ، امکانات دیگری نیز وجود دارند که قابلیت افزودن به سیستم های مدیریت محتوای جوملا را دارند و باعث می شوند که قابلیت های بیشتری به وب سایت جوملا افزوده شود .


افتخارات و جوایز بین المللی جوملا:


۲۰۰۵: بیش از ۲.۵ میلیون بار دریافت در اولین سال انتشار
۲۰۰۵: Best Linux / Open Source Project
۲۰۰۵: جایزه UK Individual Contribution to Open Source
۲۰۰۶: جایزه UK Individual Contribution to Open Source
۲۰۰۶: Best Linux / Open Source Project
۲۰۰۶: بهترین سیستم مدیریت محتوای متن‌باز سال جهان
۲۰۰۷: بهترین سیستم مدیریت محتوای متن‌باز سال جهان
۲۰۰۸: کسب عنوان MVP توسط Johan Janssens
۲۰۰۹: کسب عنوان MVP توسط Louis Landry
۲۰۱۱: بهترین سیستم مدیریت محتوای متن‌باز سال جهان



نظر خود را بنویسید.